Upravljanje stavb v Ljubljani

Ste lastnik nepremičnine? Živite v večstanovanjski hiši? Imate v tej hiši več kot 8 etažnih lastnikov? Če ste na vprašanja odgovorili pozitivno, potem potrebujete upravnika. Po vsej verjetnosti ga že imate. Toda, ali ste z delom vašega upravnika zadovoljni? Morda se vam zdi, da plačujete previsoke račune za stroške vzdrževanja in za delo upravnika. Morda se vaš upravnik ne odziva tako kot bi vi in vaši sosedje želeli. Morda je čas, da zamenjate upravnika vaše stavbe? Več informacij o upravljanju stavb v Ljubljani boste našli na strani SPL.si.

Svetujemo vam, da povprašate pri svojih prijateljih katero podjetje, ki se ukvarja z upravljanjem nepremičnin, skrbi za upravljanje njihove stavbe. Saj veste, povratne informacije iz prve roke so najbolj dragocene. Priporočamo vam tudi, da s pomočjo iskalnika Google poiščete vse upravnike stavb na vašem področju in jim pošljete povpraševanje. Nato skupaj s preostalimi lastniki vaše stanovanjske stavbe predebatirajte o prispelih ponudbah in se odločite za upravnika po vaši meri. Zavedati se morate, da vam mora upravnik pomagati pri vzdrževanju stavbe. Sem sodijo redna dela kot so čiščenje hodnikov, menjava žarnic, košnja trave.

Prek upravnika lahko poskrbite tudi npr. za zamenjavo ključavnic, popravilo domofonov, varnostne preglede dvigala. Še posebej pa je upravnik pomemben, ko se odločate o večjih investicijskih posegih na vaši nepremičnini. Zamenjava strehe ali prenova fasade so namreč povezane s visokimi stroški. Takšne večje investicije je potrebno planirati vnaprej. Zatorej je pomembno, da začnete pravi čas varčevati za investicijo, ki se je nameravate lotiti. To v praksi pomeni, da morate pregledati trenutno stanje zbranih sredstev v rezervnem skladu in glede na  razliko do investicije primerno povišati mesečni obrok, ki ga plačujete v rezervni sklad. In kljub vsem tem ukrepom se bo verjetno na planirani dan začetka investicije zgodilo, da ne boste imeli zadosti sredstev v rezervnem skladu. V tem primeru boste s pomočjo upravnika stavbe pridobili ponudbe bank za financiranje vaše investicije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *