Obrezovanje sadnega drevja je vsakoletno pomladansko opravilo

kdaj obrezati drevjeČe imate doma sadovnjak, potem zagotovo veste, da je obrezovanje sadnega drevja neizogibno opravilo vsake pomladi, predno se drevesa zbudijo iz zimskega spanja. Temu obrezovanju pravimo zimsko obrezovanje, ki se ga je potrebno lotiti v februarju in v prvi polovici marca.

Seveda je čas obrezovanja v veliki meri odvisen od tega, kakšno sadno drevje imamo na svojem vrtu. V februarju in prvi polovici marca se obrezujejo jablane, hruške, ribez, borovnice, kutine in vinska trta, medtem ko se slive, češnje, breskve in marelice obrezujejo poleti. Za več informaci o obrezovanju dreves, kliknite na povezavo www.lesjezlato.si/obrezovanje-sadnega-drevja/.

Za obrezovanje sadnega drevja potrebujemo primerno orodje

Nekateri so mnenja, da mladih sadnih dreves ni potrebno obrezovati, vendar temu ni tako. Pri mladih sadnih drevesih je potrebno poleg obrezovanja poskrbeti tudi za privezovanje in primerno obtežitev vej, s čimer oblikujemo krošnjo sadnega drevesa. Pri starejših drevesih pa je obrezovanje namenjeno ohranjanju oblike in zagotavljanju zdravih in lepih plodov.

Če potrebujete strokovnjake za obrezovanje sadnega drevja v Ljubljani, kliknite tukaj.

Ne glede na to, ali gre za mlada ali starejša sadna drevesa, pa je potrebno imeti za obrezovanje sadnega drevja tudi primerno orodje. Vsekakor so nujno potrebne vrtnarske škarje in pa velike škarje za obrezovanje drevja, za debelejše veje pa uporabimo zložljivo žago za obvejevanje drevja. Pomembno je, da je orodje dovolj ostro, saj nam tako zagotavlja gladek rez.

Nepravilno obrezovanje sadnega drevja je lahko usodno

Komu zaupati obrezovanje sadnega drevja je zelo pomembno vprašanje za vsakogar, ki ni vešč tega opravila. Z nepravilnim obrezovanjem lahko našemu drevju storimo več škode kot pa koristi, zato se tega opravila ne lotevajmo, če nismo vanj stoodstotno prepričani.

Ker je ponudba obrezovanja sadnega drevja zelo pestra, ne bo težko poiskati nekoga, ki delo zagotovo obvlada. Že če malo bolj temeljito pobrskamo po spletu, bomo hitro ugotovili, da imamo resnično široko izbiro, zato ne odlašajmo s tem, da ne bi preverili cene in kakovosti storitev.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *