Talno gretje Termoshop

talno gretjeAli veste, da so sistem ogrevanja s talnim gretjem poznali že stari Rimljani? Takrat je bil za prenos toplote kriv zrak, ki je krožil po ceveh pod hišo. Za talno gretje je značilno, da so cevi položene v tla in tla na podlagi tega oddajajo toploto prostoru. Logično je, da je toplota najvišja pri tleh in vedno bolj se bližamo stropu, vedno nižja je temperatura. Več informacij o talnem gretju dobite na naslovu https://www.termoshop.si/talno-gretje.  Sedaj je noviteta pri sistemu talnega gretja v tem, da se prakticirajo plastične cevi in ne več bakrene oziroma jeklene.

Na podlagi tega pridobimo kar na treh področjih. Kot prvo se plastične cevi veliko manj krivijo. Prav tako se cevi veliko bolj raztezajo. Ne nazadnje pridobimo pri samem sistemu polaganja cevi.

Izpostavili bomo kako je v primeru, če si izberemo za talno oblogo parket, za ogrevanje pa si izberemo talno gretje. Velja, da je toplota upornost parketa odvisna od njegove debeline, od vrste lesa kot tudi od načina polaganja. V primeru, da nismo izbrali pravega načina polaganja parketa, lahko v času grelne sezone talno gretje povzroči razpoke na površju le tega. Temu se lahko izognemo na način, da prostor pravilno zračimo oziroma uporabljamo vlažilce prostorov.

V zadnjih letih, je talno gretje tudi hit za ogrevanje dvorišč, balkonov, dovoznih poti. S tem sistemom si lahko predvsem v zimskem času prihranimo ogromno časa, energije, kot tudi neprijetnosti. Ni ga lepšega, ko napovedujejo snežni metež in vi morate že na vse zgodaj na delo, pa se kljub temu, ne rabite predčasno vstati, kajti vašo delo opravlja talno gretje. Sicer obstajajo tudi drugi sistemi – nakup nadstreška, nakup pluga. A na koncu je odločitev vaša. Dejstvo pa je, da ne obstaja noben drugi sistem ogrevanja, razen talno gretje, ki bi opravljal delo namesto vas, medtem ko lahko vi brezskrbno počivate ali pa klepetate s svojimi družinskimi člani o druženje ob čaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *