Večlistna žaga, ki se večinoma uporablja v proizvodnji

Med posebno vrsto žage prištevamo tudi večlistno žago, ki se uporablja predvsem v proizvodnji. Gre za posebno večlistno krožno žago, na katero lahko namestimo več rezil z določenim razmikom. Razmik pa določajo ustrezni distančniki, za katere je značilno, da se pomikajo po gredi žage.  Večlistna žaga omogoča učinkovito rezanje materialov z zadano širino. Večlistna žaga se uporablja predvsem pri takem delu, ki zahteva izjemno učinkovito rezanje določenih materialov z zadano širino. To določajo distančniki. Rez pri večlistni žagi se izvaja vzporedno in s samo enim vpenjanjem. To je tudi velika prednost tovrstne žage. Poznamo pa še en model večlistne žage, ki se imenuje izmenična žaga z več rezili. Obe vrsti žage sta lahko opremljeni s sodobnimi računalniki. Na ta način lahko postaneta tako imenovana CNC tehnologija.

Kje se večlistna žaga predvsem uporablja?

Najpogosteje se ta oblika žage uporablja pri obdelovanju lesa. Uporablja se predvsem za proizvodnjo lesenih desk, tramov in profilov. Če želimo obdelovati naravni kamen, se uporablja izmenična žaga te vrste. Tudi ta je lahko opremljena z več rezili hkrati.

Številni vrhunski proizvajalci tovrstne žage na trgu

Pri nakupu večlistne žage smo vsekakor pozorni tudi na vrsto proizvajalca. Zagotovo se bomo odločili za tistega, ki ima več ali celo največ referenc. Na trgu tako lahko najdemo izjemno veliko število takih proizvajalcev. Njihove reference bomo najlaže preverili v spletnih trgovinah, ki prodajajo večlistno žago vrhunskega proizvajalca.

Krožna večlistna žaga vrhunskega proizvajalca je izjemno učinkovita, ne glede na to, ali gre za standardno namizno žago ali pa za krožno. Če preverimo njeno ceno na trgu bomo lahko ugotovili, da gre za dokaj poceni stroj. Razlog se skriva v tem, da se prodaja tudi na tržišču rabljenih strojev. Za te velja, da so ravno tako izjemno učinkoviti in tudi kakovostni.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *